Caroline D. van Wijk

Caroline D. van Wijk

Ik ben Caroline D. van Wijk (1964), dochter, geliefde, moeder, student, werknemer, leidinggevende, consultant, techneut, schrijver en liefhebber. Het grote misverstand en het onbegrip tussen mensen komt echt bij mij binnen. Waardoor mensen meer verschillen dan overeenkomsten zien en de haat in de wereld ontstaat. Op kleine schaal en op grote schaal ligt de oorzaak steeds in communicatie. Vaak verhullend, door angst gedreven, met beperkte of in elk geval gedeeltelijke kennis van zaken.

De brug van mij naar jou

Ik bedoel dat ik minder last heb van het geluid van de buren als ik weet wie het zijn en wat ze vieren. Dat ik minder bang ben in een stad die ik ken. Dat ik vluchtelingen wil zien als mensen met dezelfde dromen en ambities als ikzelf, in plaats van agressors die mijn leven op zijn kop willen zetten. De communicatie met de buren, mijn stadsgenoten en de vluchtelingen zelf kan die brug slaan. Daarbij helpt mijn opvoeding en mijn omgeving. Daarbij zou helpen als een minister-president het voortouw zou nemen.

Communicatie is de oplossing

Omdat organisaties uit mensen bestaan werkt het daar niet anders. Een goede communicatie slaat de brug tussen mensen. Organisatieadviseurs weten dat als geen ander. Het helpt als je in die communicatie aansluit bij het verhaal van je doelgroep. Als je begint om in hun schoenen te gaan staan. Ik raak steeds weer oprecht ontroerd als iemand oprecht probeert om iets van mijn kant te bekijken en ik ben ervan overtuigd dat dat iedereen raakt. Daarom probeer ik dat ook bij anderen. Daarom is de held van mijn verhalen altijd een vertegenwoordiger van degenen die ik ermee wil raken.

CarolineIn 2016 komt alles samen

Mijn motto voor 2016 is: Alles komt samen. Dat geldt voor mijn drie websites, maar meer nog voor mijn opvoeding, opleiding en werkervaring. Voor mijn liefde, flow en inkomsten. Clineschrijft.nl als basis-website met verwijzing naar Cline Kennis Delen en Clines Blogbijbel, alle drie in één stijl (dankjewel Linda Thuijs).

Opvoeding en opleiding

Mijn opvoeding (dankjewel, papa en mama) en mijn opleiding Industrieel Ontwerpen, waar ik niet alleen veel over vormgeving, techniek en zelfs IT leerde, maar vooral ook over cognitieve ergonomie: hoe ervaart en begrijpt de gebruiker een product, bijvoorbeeld een website.

Werkervaring

En ook mijn werkervaring bij de RET als leidinggevende en voor de verdieping in de techniek, bij Pentascope als organisatieadviseur en voor de verdieping in de IT en bij SZW als ambtenaar en voor de verdieping in arbeidsomstandigheden.

Liefde

Het is geen grap dat ik op LinkedIn het moederschap als belangrijke ervaring noem. Niemand houdt mij zo een spiegel voor als mijn zoon en nergens leer ik zoveel over leiding geven. Mijn lief, René Bubberman, sinds 1989 al ondernemer met hart en ziel, integer, consequent en heel erg goed, is naast mijn grote liefde ook het voorbeeld van de ondernemer die ik wil zijn.

Flow en inkomsten

Mijn flow komt als ik structuur schep en als ik schrijf. Als ik anderen kan helpen schitteren. Als ik mensen die wel willen, maar nog niet weten, verder kan helpen. Ik denk in het bijzonder aan voormalig laaggeletterde Koos Vervoort. Daarom kies ik vanaf nu ook nog scherper voor mijn doelgroep: middelgrote bureaus met 10 tot 70 consultants die adviseren op een onderwerp dat ik ken en dat mij aanspreekt. In het bijzonder organisatieadvies en persoonlijke ontwikkeling, techniek en IT.

In 2016 durf ik eindelijk ook op mijn eigen kompas te varen: wat ik echt wil komt samen met de marketing die mij past. Het is de balans tussen authenticiteit en integriteit enerzijds en marketing en effectiviteit anderzijds.

De producten die ik aanbied, staan me na vier jaar ondernemen nu duidelijk op het netvlies: ik analyseer, structureer en adviseer over je online communicatie. In de uitvoering werk ik samen met verschillende experts die daaraan bijdragen: webbouwers, vormgevers, vertalers en andere schrijvers. Vaak ook dragen klanten hun eigen contacten aan. Ik geef tips, redigeer of schrijf, maar jij levert de content aan. Omdat het essentieel is dat het jouw teksten zijn. Waar jouw ziel in zit. Omdat mijn ziel in mijn werk zit.

Wanneer je deze website gebruikt, ga je akkoord met de toepassing van cookies. meer informatie

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

sluit